+370 655 30656
andrius.urbutis@gmail.com
​​​

Grindų betonavimas

Grindų betonavimas

Grindų betonavimo darbai 

​Betonuojame įvairios paskirties patalpų grindis:
  • butų ir gyvenamųjų patalpų grindų betonavimas (iki 80 m. aukščio nuo žemės);
  • ​komercinių patalpų betonavimas;
  • ​šildomų grindų betonavimas;
  • ​kitų patalpų betonavimas (balkonai, rūsiai, palėpės);
  • ​tam tikros paskirties erdvių betonavimas (teniso kortai, kiemai ir pan.). Grindis betonuojame pagal aukščiausius kokybės standartus atitinkančią betonavimo technologiją. Atliekame visus reikalingus darbus nuo grindų paruošimo iki galutinio rezultato. Profesionalus grindų betonavimas yra itin svarbus bet kokioje patalpoje ar erdvėje, nes tvirtos ir lygios grindys yra būtinos patogiam ilgalaikiam jų naudojimui. 

Grindų betonavimo technologija

Siekiant užtikrinti įvairių grindų dangų kokybę, būtinas tvirtas, pagal griežtus technologinius procesus parengtas pagrindas. Todėl mūsų atliekamas betoninių grindų įrengimas tiks bet kokiai Jūsų pasirinktai grindų dangai. 7 cm betono mišiniu užliejami šildomų grindų vamzdynai bei kiti komunikaciniai įrenginiai, suformuojami reikiami nuolydžiai. Tinkamai įrengus betonines grindis, nereikalingas papildomas lyginimas, todėl pagrindui išdžiūvus (po 28 parų) iš karto galima kloti keramines plyteles, parketą, kiliminę dangą, linoleumą ar kitą norimą dangą. Nepriekaištingą sluoksnio lygumą išgauname proceso metu naudodami elektrinę glaistyklę.

Užtikriname grindų eksplotacijos kokybę, jų ilgaamžiškumą. Betonas ruošiamas modernia vokiška technika. Aparatas yra mobilus ir juo mišinys gaminamas tiesiai objekto statybų aikštelėje. Betonavimo siurblio dėka smėlbetonis žarnomis gali būti transportuojamas net į 80 m aukštį. 
​ 
Mišiniui išgauti išlaikomas tinkamas vandens ir cemento santykis. Be cemento į smėlbetonio sudėtį įeina smulkus (0,4 frakcijos) plautas žvyras. Siekiant išgauti tvirtą, smūgiams atsparų betoną naudojami priedai: betono mišinį stiprinanti medžiaga polipropileninis fibro pluoštas, o norint pagerinti betono šilumines savybes, naudojami plastifikatoriai. Parengtu mišiniu klojame tvirtą, lygų bei švarų, su tiksliai suformuotais nuolydžiais pagrindą, pritaikytą gyvenamiesiems namams, butams, garažams, gamybiniams pastatams, tenisų kortams, kiemams.

​Betonavimo darbų kaina

Galutinė grindų betonavimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių esminių faktorių, pavyzdžiui tokių kaip betonuojamų grindų plotas, storis, pasiekiamumas ir pan. 

​Paruošiamųjų darbų betonavimui kaina vertinama atskirai, dažniausiai apsilankius objekte. Tikriname esamus aukščius ir kiek jie atitinka projektinius variantus. Taip pat vertinama, kiek grunto reikės nuimti, kokiu sluoksniu turės būti išlyginamas smėlis. Kai kuriais atvejais grindų lyginimas įmanomas tik poliuretano granulėmis, o to rezultatas ne tik lygios grindys, tačiau ir išgautas apšiltinimo sluoksnis. Toks variantas idealus su nelygiomis perdangomis senos statybos objektuose.

​Susisiekite su mumis ir apskaičiuosime konkretų grindų betonavimo kainos pasiūlymą.

Dažniausiai užduodami klausimai apie grindų betonavimą

Ar užtikrinate reikiamas medžiagas betonavimo darbams? Grindų betonavimo darbai reikalauja profesionalaus ir kruopštaus darbo tik su kokybiškomis medžiagomis (žvyras, cementas, plastifikatorius, fibros plaušas, plėvelė, kompensacinė juosta). Todėl mes pasirūpiname visomis reikalingomis priemonėmis, kad jos atitiktų mūsų darbams keliamą kokybę. Tokiu atveju ne tik gausite geras medžiagas, tačiau dažnu atveju galite ir sutaupyti. 

Kaip reikia paruošti pagrindą prieš betonavimą?
Pagrindo paruošimas betoninėms grindims ypač priklauso nuo konkretaus darbo objekto. Neretai, atsižvelgiant tiek į paties objekto specifikacijas, tiek į kliento pageidavimus, galime pasiūlyti ir pagrindo paruošimo alternatyvų. Jei vykdoma senų pastatų rekonstrukcija ir pašalinus senas grindis randama nelygi perdanga arba plonos konstrukcijos, kurioms reikalingos kuo mažesnės apkrovos, vietoje išlyginimo žvyrus ir apšildymo polistirolo lakštais, kurie ant seno paviršiaus gali ne visiškai lygiai įsitvirtinti, galime pasiūlyti tam tinkamiausią variantą – pagrindo lyginimą polistireno granulėmis su Sika compound 50 klijais. Taikant šią technologiją išgaunamas puikus šilumos ir garso izoliacijos sluoksnis, o kartu su parengta tekstūra užpildomos visos ertmės ir nelygumai, suformuojamas lygus, besiūlis pagrindas betoninėms grindims.
 
Siekiant apsaugoti izoliacinį sluoksnį nuo galimo lietaus vandens pratekėjimo ir paplovimo bei suteikti apsaugą nuo graužikų, kita lygaus betoninių grindų pagrindo alternatyva – juodgrindžių įrengimas. Mes profesionaliai atliekame visus minėtus pagrindo paruošimo betonavimui darbus.

​Tačiau jei pagrindą betonavimui nusprendžiate ruošti savarankiškai, visų pirma, įsivertinkite patalpos aukščius. Jei patalpos pirmame aukšte, įrenkite drenažinį sluoksnį, jį sutankinkite. Apsaugant vėliau dedamą izoliacinį sluoksnį nuo drėgmės, klokite 200 mikronų plėvelę, o tuomet klojamas izoliacinis sluoksnis iš 10-20 cm putų polistireno. Jei įrengtoje patalpoje numatomos didesnės apkrovos, klokite armavimo tinklą.
 
Kokio storio turi būti betono sluoksnis?
​Betoninių grindų sluoksnis priklauso nuo konkrečios patalpos paskirties ir planuojamo apkrovimo. Tačiau paprastai formuojamas betono sluoksnis yra 7 cm storio. Patalpose, kuriose numatyta ypač didelės apkrovos galimas ir storesnis betono sluoksnis. Išklausę Jūsų pageidavimus ir įvertinę objekto situaciją pasiūlysime Jums priimtiniausią sprendimą.

Kaip prižiūrėti naujai išlietą betoną?
  • Užtikrinkite, kad betonas būtų apsaugotas nuo staigios temperatūros kaitos ir per didelės šilumos ar šalčio.
  • ​​Betoną reikia laistyti vandeniu, kad būtų užtikrinta drėgmė.
  • Betonas turi būti apsaugotas nuo vėjo ir tiesioginių saulės spindulių. Esant karštoms oro sąlygoms, kada paspartėja betono džiūvimas ir yra tikimybė jam perdžiūti, betoną galima uždengti plėvele plastikine plėvele arba specialiais impregnavimo mišiniais, kad būtų užtikrinta jo drėgmė ir sustiprinta jo struktūra. 
  • Nereikėtų vaikščioti ant naujai užlieto betono ar jo apkrauti per pirmas kelias dienas po betonavimo.
​Atsižvelgę į visas aukščiau išvardintas ir specifines aplinkybes pateiksime geriausias rekomendacijas kaip prižiūrėti naujai išlietą betoną.

Kaip išvengti betono plyšimų?
Dirbame pagal pažangią betonavimo darbų technologiją, todėl atsakingai betonuojame kiekvieną patalpą. Atsižvelgę į patalpos temperatūrą, drėgmę ir kitas reikalingas sąlygas, stipriai sumažiname plyšių betone atsiradimą. Taip pat atsižvelgiant į patalpos plotą, įrengiame kompensacines siūles, kad džiūstant betonui, jis nesuskilinėtų. 
​ ​
Kiek laiko praėjus po betonavimo galima kloti pasirinktą dangą? Pasirinktą dangą ant grindų galima kloti, kai betonuotas pagrindas yra visiškai išdžiūvęs maždaug po 4 savaičių. Tiek betonuojant, tiek džiūstant pagrindui rekomenduojama vengti betoną galinčių deformuoti ekstremalių lauko sąlygų: didelio karščio, skersvėjų, saulės spindulių.  ​



​
 +370 655 30656
​ +370 609 91041
andrius.urbutis@gmail.com

© PigiosSvetaines.lt